Välkommen till E-bok

Här samlar vi spännande och intressanta e-böcker som du kan ladda ner utan extra kostnad - bara för dig som är prenumerant.

Är du ännu inte prenumerant? Teckna din prenumeration på Dagens Nyheter här. Du kan också köpa e-böckerna styckvis till ett förmånligt pris via Adlibris.

Läsa e-bok i appen? Tyvärr stödjer vår app ännu inte nedladdning av våra e-böcker. Vill du läsa i mobilen eller surfplattan, se instruktioner för Android eller iPad och iPhone nedan.


Sommarens e-böcker

Hägring 38 - Kjell Westö

Året är 1938. Adolf Hitlers expansionspolitik väcker både vrede och beundran, inte minst i den så kallade Onsdagsklubben i Helsingfors. Det är ett informellt diskussionsforum, som består av några gamla vänner till advokaten Claes Thune. Forumet är lika mycket en ursäkt för att supa ihop som för att prata politik, men detta år är det tydligt att Europas splittring också är Onsdagsklubbens, och Claes Thune börjar ge upp om dess framtid. 

Thune engagerar sig i utrikespolitiken även som skribent i dagspressen, men är inte engagerad i så mycket annat. Han är frånskild och uppgiven, och ägnar sin byrå ett förstrött intresse. Som tur är har han en duglig hjälp i sin nyanställda sekreterare, Matilda Wiik. 

 Men fru Wiik känner sig inte särskilt duglig. Hon jagas av minnen från inbördeskriget, då hon var sexton år gammal och tvingades uppleva saker hon försökt glömma sedan dess. En dag hinner minnena ikapp henne. När Onsdagsklubben har möte på kontoret så hör hon en röst hon hade hoppats aldrig behöva höra igen.

Läs mer

Medan mörkret faller
- Anna Lihammer

Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige ...

Läs mer

För mycket lycka
- Alice Munro

Tio hudnära noveller av 2013 års Nobelpristagare i litteratur. Alice Munros berättelser rymmer ofattbar grymhet, svek och brutalitet, men också ...

Läs mer

Jakthundarna
- Jörn Lier Horst

William Wisting är en erfaren utredare vid polisen. Han är samvetsgrann, noggrann och sympatisk. Hela sitt yrkesliv har han ägnat ...

Läs mer

Att föda ett barn
- Kristina Sandberg

Den där gäddan på den blanka diskbänken. Vad ska Maj göra med den? Det är hennes tjugoförsta födelsedag. Året är ...

Läs mer

Sent farväl
- Ia Genberg

Under några avgörande år i ungdomen delade de allt, sedan gled de ifrån varandra. Tjugo år efteråt ser Mia av ...

Läs mer

Välkommen till den här världen
- Amanda Svensson

Välkommen till den här världen: utspelas på en avgränsad plats där tre människor rör sig och formar en triangel bland ...

Läs mer

Tove Jansson - ord, bild, liv
- Boel Westin

Ett självporträtt mot 40 säckar torv och reparation av ett fönster var ett kap för den unga målaren Tove Jansson ...

Läs mer

Hur fungerar det?

Så läser du din e-bok på:

PC
Webbläsare som stöds: Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Programvara för att läsa boken hittar du här: Ladda ner.

Android
Webbläsare som stöds: Google Chrome. Programvara som behövs för att läsa boken heter Aldiko: Ladda ner.

Mac
Webbläsare som stöds: Google Chrome och Mozilla Firefox och Safari. Programvara för att läsa boken hittar du här: Ladda ner.

iPhone och iPad
Webbläsare som stöds: Safari. Programvara som behövs för att läsa boken:
iBooks: Ladda ner.
Bluefire reader: Ladda ner.

Frågor & svar Kontakta kundservice

Bli prenumerant


Aktivera ditt digitala konto


DN-Kortet