Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies.
Frågor & Svar Korsord Hur konstrueras korsorden i DN?

Hur konstrueras korsorden i DN?

Hur konstrueras korsorden i DN?

Vi utvecklar kontinuerligt korsordsmaterialet i DN och under 2020 förde vi in några nya inslag på sidorna. Samtidigt använder våra korsordsredaktörer sig av digitala verktyg för att skapa en del av kryssen och korsorden i DN.

När det gäller vem som gör kryssen, så har traditionen varit att anlita konstruktörer för alla typer av kryss och korsord, små och stora, lätta och svåra. Vi har kvar flertalet konstruktörer till många av våra klurigaste korsord, exempelvis Nutidskrysset, Lördagskrysset, Klassikern och Söndagskrysset. Men traditionella korsordskonstruktörer blir färre samtidigt som digitaliseringen har gjort intåg även i korsordsvärlden.

Tankesport hette tidigare Bonnier Korsord och är samarbetspartner kring korsorden i DN sedan 2007. Samtliga korsord redigeras av en korsordsredaktör - oavsett hur de är skapade. Summeringen är att vi har utvecklat sättet att konstruera våra korsord och använder i dag digitala hjälpmedel, men det finns alltid en person bakom varje korsord.

Fler artiklar inom Korsord

Kan jag ta en paus när jag löser korsord? Ifyllda bokstäver försvinner ibland Var hittar jag äldre korsord? Hur konstrueras korsorden i DN? Vad hände med Ord på ord? Är de digitala korsorden samma som i tidningen? Hur zoomar jag när jag löser korsord? Kan jag använda ett externt tangentbord till min surfplatta/padda? Hur skriver jag ut ett korsord? Hur rättar jag min korsordslösning? Vad hände med korsordsvinsterna? Har alla prenumeranter tillgång till digitala korsord? Varför kommer jag inte in på korsordssidan? Varför finns inte alla korsord från papperstidningen även i digitalt format? Kan en familjemedlem och jag lösa ett digitalt korsord samtidigt på varsin enhet? Hur fungerar DN:s digitala korsord? Tillbaka till frågor och svar