Vi har förtydligat hur vi hanterar personuppgifter och cookies.
Frågor & Svar Leverans Hur ser ni på miljöfrågorna inom produktion och distribution av DN?

Hur ser ni på miljöfrågorna inom produktion och distribution av DN?

Vi arbetar aktivt med dessa miljöfrågor. Det är ett systematiskt arbete som framförallt pågått på tryckerianläggningarna under en längre period. Bland annat har vi ett kretsloppstänk i allt vi gör, vilket betyder att all makulatur, svinn och spill vad gäller papper, går tillbaka till pappersindustrin och blir returpappersfibrer. Vidare arbetar vi mycket med fyllnadsgrad på våra transporter. Det kan gälla allt från att fylla en lastbil med pappersrullar till att distributionsbolagen fyller sina distributionsbilar med maximalt antal tidningsbuntar.
Under april månad 2021 kommer vi att börja slå samman distribution av rikstidningar, lokaltidningar och kvällstidningar, vilket innebär att vi plockar bort många transporter, som annars hade gått med enbart kvällstidningar under morgonen.

Fler artiklar inom Leverans

Kan jag beställa en tidigare utgåva av DN? Tidningsfria dagar 2023 Utlandsprenumeration Hur ser ni på miljöfrågorna inom produktion och distribution av DN? Varför får jag lördagens och/eller söndagens tidning på måndagen? Vad innebär Postnords varannandagsutdelning för leveransen av DN? Kan jag beställa en löpsedel av DN? Hur vet jag om min tidning delas ut med bud eller post? På vilka orter finns det endast postutdelning? Var kan jag hitta tidigare nummer i PDF-format? Varför har jag inte fått tv-bilagan? Varför ligger min tidning utanför porten? Vilka dagar levereras tv-bilagan? På vilka orter trycks DN? Tillbaka till frågor och svar